lauantai 26. lokakuuta 2013

Ilmalentoa ja vapaiden viettoa

Maapallon tällä saralla päivät pyörii pyörimistään. Nyt tämän viikon olen tehnyt ihan super paljon töitä, joka päivä aikalailla 12-13 tuntia, huh huh.. Eilen ja tänään olen ollut kuitenkin ihan täysin vapaalla, I like! Meille tuli yksi vanha hevonen takaisin (Pessoa) ja tästäkin tuli nyt mun ratsastettava, ennen toinen tyttö ratsasti sen ja mun tarvi huolehtia vain koneeseen. Toisaalta taas racepony lähti, eli siltä kantilta naamamäärä pysyi samana. 3-vuotiaat tammavarsat on laitettu satulaan ja viikon-parin päästä jonkun häiskän pitäisi tulla niitä ratsastamaan. Toinen otti satulan vallan leppoisasti vastaan, mutta toinen suorittikin sellaiset rodeot, että en ole ikinä nähnyt yhtä hurjaa. Ei muuta kun itselle tossua toisen eteen ja pikaisesti alta pois. Täällä toimenpide suoritettiin kävelykoneen keskellä olevassa pyöröaitauksessa tyylillä satula selkään, vyö kiinni ja vauhtia varsaan.
 
Mun baby, racepony
 
Toissapäivänä hyppäsin Pessoalla vähän ja meni muuten ihan tosi kivasti, mutta loppuvaiheilla onnistuin jälleen jättämään satulan. Aluksi hyppäsin vain yksittäistä pystyä molemmista suunnista ja tästä siirryin sitten yhden askeleen sarjalle melko helpolla keep going-välillä. Kerran toin sitten hevosen liian lähelle ensimmäiselle osalle, enkä ollut tarpeeksi nopea korjatakseni tilannetta täysin - ja tästä seurasikin oma rantautumiseni. Aluksi puskin hevosta eteenpäin sisäänhypyn jälkeen, sitten se olikin jo menossa ohi ja itsekin olin tässä vaiheessa jo out of balance hevosen vasemmalla kyljellä, ja lopulta se päättikin hypätä B-osan okserin, itse edelleen ties kuinka päin satulassa, enkä todellakaan tippaakkaan hypyssä mukana. Ilmassa näin tolppien päät pelottavan lähellä ja fiilis oli sitä mukaa, että toivottavasti A) hevonen ei vaan rämähdä tolppien päälle ja hajota itseänsä tai B) en itse tipahda kyydistä tolppien päälle, sitten tulee iso pipi. Laskeuduttiin esteeltä kuitenkin vielä molemmat hengissä ja puomeihin taikka tolppiin koskematta. Itse vaihdoin tässä vaiheessa kaulan kautta Pessoan oikealle kyljelle kun kurvikin oli sopivasti vasemmalle ja tajusin, että nyt mennään. Näin edessäni seinän ja ajattelin vain, että oi ei, ei seinään, ei seinään! Noh, minnekäs muualle kuin seinään.. Jätin hevosen siis kohtuu kovalla ryminällä ja totesin estemaneesin seinät ihan riittävän kovaksi rakennelmaksi, kun aikani sitä tarkastelin hevosen ja seinän välissä. Laskeuduttuani ja hevosen jalkojen hävitessä naaman edestä totesin, että hengissä ollaan. Kipeääkään ei onneksi ottanut, hyvä tuuri oli matkassa. Käteen sain muutaman mustelman ja nirhaman, sekä polven alla ja reidessä on myös isot mustelmat, mutta muuten olen ihan täysin ehjä. Enemmänkin olisi voinut käydä, onneksi tällä kertaa ei sattunut sen kummemmin. Hiekkaan mulla vaan oli ihan joka paikassa, paidan alla, housuissa ja jopa chapseissa, hetken kun yritin pitää hevosesta kiinni. Loput hypyt menivätkin taas jälleen ihan hyvin ja en voinut kuin nauraa tippumiselle. Eilinen meni vielä ihan sujuvasti, mitä nyt kättä ja polvea vähän kiristi silloin tällöin, mutta tänään polvi on ollut vähän oikukkaampi eikä ole tykännyt sen enempää kävelystä kuin koukussa olostakaan. Huomenna pitäisi kiivetä taas hevosen kyytiin, saa nähdä kuinka jalka pelittää. Mun pitäisi vielä alkaa ratsastamaan taas normaalisti (eli myös laukkaamaan) hevosta, jolla on muutenkin sen verran kevyt takaosa, että porukka lentelee sieltä myös käynnissä - ja hevonen on mennyt nyt 2-3 viikkoa vain käyntiä ja ravia 20min suoralla uralla... Saa nähdä millainen ramborata mua huomenna odottaakaan.
 
Suklaatehtaan satoa
 
Mun vapaapäivät olen viettänyt periaatteella poissa kotoa ja tallilta, rentoutuen ja nauttien. Molempina aamupäivinä kävin tallilla 10min droppaamassa ja ruokkimassa pari hevosta. Eilen ajoin ensiksi leipomoon hakemaan aamupalaa ja sen jälkeen paikalliselle suklaatehtaalle, oi nam tuota paikkaa! <3 Sieltä suuntasin Oberhauseniin Euroopan suurimpaan ostos- ja vapaa-ajankeskukseen Centroon. Aluksi ajattelin kysyä kaveria mukaan, mutta sitten totesin että kun yksin menen saan käydä, poiketa ja pysähtyä juuri siellä missä haluan ja tehdä mitä lystään, ajoin siis yksin. Ostarissa kului oma aika kauppoja kierrellen ja syömässäkin kävin hieman ennen lähtöä. Rahaa meni, mutta enpä paljoa ole vielä tämän reilun 2kk aikana kerennyt ostelemaankaan mitään, ja kaikki mitä tuolta kotiutin olikin aikalailla tuikitarpeellista tai kauan haaveiltua. Centrosta ajoin Recklinghauseniin 2500 neliön kokoiseen hevostarvikehelvettiin - Loesdaulle. Täältä ostin itselleni muutaman tavaran ja kaverille Suomeen postitettavaksi muutaman, kuuma linja Pohjanmaalle kävi erittäin vilkkaasti whatsapin kautta ja kanssa-asioijat kummastelivat, kun kuvasin joka toisen tavaran. Se on kivaa, kun täällä on hepparojut edullisempia mitä Suomessa, valikoimaa enemmän, paremmat alet ja esim. pienillekin poneille saa ihan kaikkea päästä varpaisiin ja kaikissa sateenkaaren väreissä, Suomessa kun ei näille meinaa minkäänlaista valikoimaa olla. Illalla käytiin vielä hyvän kaverin kanssa ulkona syömässä, oli ihanaa pitkästä aikaa istua alas ja jutella kaikkea mitä mieleen tuli monen tunnin ajan. Tänään viihdyin aluksi Borkenissa. Kävin aamupalalla ja kiersin pari kauppaakin sekä uskaltauduin jopa parturiin - sen verran monta epäonnistunutta kokemusta taikka tarinaa tiedän, että hetken verran piti kerätä rohkeutta ennen liikkeeseen astumista. Nyt olen kyllä tulokseen täysin tyytyväinen, onneksi näin. Iltapäivästä ajoin sitten vielä vartin päähän jo hieman isompaan kaupunkiin, Bocholtiin, jossa vietin aikaa käveleskellen kaupungilla ja ostoskeskuksessa, sekä istuen kahvilassa syöden päivän ruuan lukien kirjaa ja vaan katsellen ohikulkevia ihmisiä. Illasta tulin takaisin kotiin ja siivosin jopa hieman, hyvä mä!
 
Loesdaun valikoima on VALTAVA - ja sieltä löytää paljon myös kaikkea hauskaa :)

Saalis
 
Täällä on ollut ihan huippukelit taas jälleen kerran. Hiihtelen tallimarkilla menemään t-paidassa aivan helposti, aurinko paistaa ja ilma on tosi lämmin myös öisin. Mun hevosetkin ovat seisseet taas nakuina tallissa ympäri vuorokauden. Jopa tallin grilli kaivettiin torstaina talvivarastosta ja illalla grillattiin porukalla tallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti