sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Missään myytävänä turvavyötä satulaan?

Heh heh, täällä kirjoitan naama täynnä rupia ja silmä mustana, tulinpahan taas jälleen kerran ryminällä alas hevosen selästä. Aiemmin mua ei saanut tippumaan sitten millään ja nykyään lentelen harvase viikko, taidan tarvita mun satulaan liimaa, turvavyön sekä airbackin. Tällä kertaa ponski kielsi mörkö-pystylle ja meikä irtautui nykyiseen tuttuun tapaan satulasta. Pysty oli kuitenkin ollut joskus aiemmin okserina, joten takana mua odotti tyhjät tolpat. Tulin naamalleni alas ja löin kasvoni tielle osuneeseen tyhjään kannattimeen, tuloksena vasemmalta puolelta silmäkulma, poskipää sekä leuka auki. Aluksi puolet naamasta oli aivan turtana enkä edes tiennyt mihin koskee. Pomo vaan totesi, että oho, sustahan tulee verta, johon vastasin vain, että aijaa, mistä? Tunnottomuuden jälkeen naamanpuolisko olikin sitten aika pipi mutta kaikki toimi, laskeskelin hampaat läpi ja kaikki oli tallessa, hyvä juttu. Ei siis muuta kuin takaisin satulaan ja muutamat hypyt vielä loppuun. Seuraavat pari päivää vasen silmä oli vähän turvoksissa, nyt se on kuitenkin enää vain musta. Tämä on onneksi elämäni ensimmäinen musta silmä, toivottavasti jää myös viimeiseksi. Mä oon ollut nyt ihan yleinen vitsi tallilla - mun uusi harrastus on kuulemma nyrkkeily, ja kieltämättä kyllä näytän ihan siltä kuin joku olisi lyönyt mua.. :D

Verdenin tuliainen saapui talliin reilu viikko sitten. On niin helkkarin hieno 2-vuotias, ettei voi uskoakaan, voisin lyödä pääni pantiksi että on jo ainakin kolmen. Toisaalta tuo on helppo ja käsitelty tapaus eikä mistään pellosta juuri repäisty, mutta taas toisaalta on aika macho ja ei niin helppo. Tätä saa viedä tallipihalla itsellä kaikki aistit valppaina, kun taas yksi meidän 2-vuotiasta oreista on niin latanen, että sitä vetelee pitkin markkia perässään pitkällä narulla kuin turisti-aasia konsanaan. Kolmatta 2v oripoikaa tullaan katsomaan parin viikon päästä, josko siitä olisi jalostukseen. Tätä varten se klipattiin ja ollaan nyt kikkailtu vähän enemmän kävelykoneen sekä juoksummaton kanssa. 3-vuotiaat tammat lähtivät kuukaudeksi ratsutettavaksi. Siellä setä kuulemma istuu selkään ensiksi hevosen ollessa käytävällä kiinni ja sitten kun homma toimii, niin lähtee puskiin ratsastamaan. Kuulostaa vähän hullulta, mutta kuulemma toiminut kaikkien varsojen kanssa. Muuten tallilla kokoonpano on säilynyt samana.

Eilen mun piti hypätä 2 luokkaa Rhedessä, mutta ilmoittamisessa oli mennyt jotain vikaan eikä mua oltukaan sitten listattu. Myös seuraavan viikonlopun kisat Oedingissa menee mönkään samasta syystä, näillä näkymin en siis hyppää tänä vuonna enää muuta kuin kotona. Pomo puhui, että pitää katsoa jos löydettäisiin jotain Hollannista taikka Belgiasta, mutta en elättele näistä turhan suuria toiveita, will see.

Näin täällä :) Hyvää sunnuntaita toivottaa tallin miehet! Nuotion voi siis kasata myös paskakärryyn rikkinäisistä esteistä.

Jo pitkään on ollut tiedossa, että tulen talvella käymään kotona, mutta viimein sain lennot varattua ja fiilis on nyt oikein happy happy! En malta enää odottaa, pultut tutisee jo pelkästä innostuksesta. Ihanaa nähdä perhettä sekä kaikkia kavereita, ja saada kaikkia suomi-herkkuja syötäväksi. Viime joulun vietin täällä, mutta suomi-kaverin kanssa leivottiin joulutorttuja sekä keitettiin riisipuuroa. Joulupiparit jäivät leipomatta vaikka suunnitelmissa oli. Mut nyt saan osallistua taas ihanaan suomalaiseen jouluun, toivottavasti siellä on oikein paljon lunta kun mun loma alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti