tiistai 10. joulukuuta 2013

Kuulumisia pitkästä aikaa

Hetken hiljaiselon jälkeen on taas aika pitää teidät lukijat ajantasalla siitä, mitä puuhaan täällä maailmankolkassa. Mikään jouluhössöttäjä en ole ollut ikinä, mutta tykkään kyllä joulun ajasta valtavasti ja odotan sitä innolla. Viime viikonloppuna kävin vähän jouluostoksilla täällä kotikulmilla sekä myös naapurikaupungissa, vielä muutama lahja on hankkimatta mutta aivan hyvällä mallilla on kaikki. Ongelmana on vaan se, että mulla on täällä aika pieni matkalaukku (tulin autolla ja kaikki oli vaan pussitettu tai laitettu laatikoihin), joka tulee jo puoliksi täyteen pelkästään noista paketeista... Onneksi en lennä Ryanairilla, joten ihan jokainen käsimatkatavaran sentti taikka gramma ei ole niin tarkkaa. Kaupungin katuja on ihana kävellä ristiin rastiin, kun ihmisiä on paljon liikkeellä ja pieniä markkinakojuja ruokineen, juomineen ja erilaisien tavaroineen on jokaisella kulmalla.
 
3-vuotiaat tammat palasivat talliin pari viikkoa sitten, ja nekin komeilevat nyt ratsastettavien listalla.  Toinen näistä on umpikiltti ja helppo, toinen taas vähän venka varsinkin laukatessa. Kyydissä on kuitenkin pysytty vielä tähän asti, toivottavasti jatkossakin. Tänään talliin tuli vielä yksi hevonen lisää vierustallista, tamma on myyty Amerikkaan. Tämä kyllä lähtee jo tammikuun alussa uuteen kotimaahansa, eli ei ole tässä kauaa. Tällä hetkellä päivittäisiä ratsastettavia on siis 6, ja kohta yksi 3-vuotiaaksi kääntyvistä oreista tulee takaisin ratsuttajalta. Tallin pääluku on 11, loput siis kiertää konetta ja rullailee menemään matolla. Toki on harmi, että kaksi hevosista on telakalla jalkojensa vuoksi, mutta toisaalta näin talvikaudella on paljon parempi aika nuoleskella tulleita haavoja. Molemmat näistä kuitenkin ehti hyppäämään melkein täyden kauden ennen kuin palasivat takaisin meidän talliin ja aloittivat kävelykuurinsa.
 
Viime tiistaina 3.12 olin pomoni sekä muutaman amerikkalaisen asiakkaan kanssa Holger Hetzelin estehevoshuutokaupassa. Oli kyllä niin mieletön tilaisuus ja tunnelma, että en vieläkään voi oikein käsittää. Ihmiset kulkivat melkeinpä parhaimmissaan, punaista mattoa pitkin asteltiin maneesiin, joka oli koristeltu ja katettu niin hienoksi ettei sitä voinut edes maneesiksi tunnistaa, palvelu sekä ruoat ja juomat olivat viimeisen päälle, ja ilmaisia tokikin ;) Mun olo oli ensimmäiset tunnit ihan et hä, toivottavasti ilme ei ollut ihan yhtä paljon pihalla mitä mieli. Mitään halpoja hevosiahan nuo eivät tuolla myy, mutta hinnat nousivat kyllä tuolloin ihan tosi korkealle, niin kuin muutenkin hyppyhevosten hinnat ovat nyt korkealla, ja tulevat luultavasti olemaankin vielä jonkun aikaa. Holgerilla oli huudettavana mm. tämän vuoden 5-vuotiaiden maailmanmestari. Joku täti sai täältä synttärilahjaksi kaksi hevosta, ja molemmissa oli reilusti yli 100 000 euron hintalappu.
 
Rentoa jutustelua samalla kun hevosia ratsastetaan

Pöytien kattaus

Uutta omistajaa etsimässä

Hintoja...
Mun hyvä kaveri on tulossa käymään seuraavana maanantaina ja olen niin innoissani etten meinaa nahoissani enää pysyä! Hän viipyy perjantaihin asti, sitten onkin enää viikonloppu välissä kun meikäläinen lentää Suomeen, happy happy :) 21.12 on talliporukan perinteiset joulubileet, viime vuonna meno oli kova, hauskaa oli vähän liiaksikin ja päätettiinpä sitten testata uusi korkeushyppymuurikin, hevosiahan markilta kyllä löytyi. Tästä on olemassa videokin jossain, en vaan tiedä enää missä.
 
 

4 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten kivalta kuulostaa! Voisin tehdä melkein mitä vaan että saisin vähäks aikaa vaihtaa siun kanssa osia :--D

    VastaaPoista
  2. Sinut on haastettu! http://sekamelskasoppa.blogspot.fi/2013/12/haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista
  3. Kyllähän mä täällä toisaalta elän ihan unelmaa, mitäpä muuta voisi pieni heppatyttö toivoa :) Tuon haasteen sain kertaalleen jo aiemmin ja siihen on vastaaminen vieläkin vähän työn alla, vastauksia tulossa kuitenkin! Ja kiitos haastamisesta :)

    VastaaPoista
  4. Moikka,laittelin sulle tossa muutama viikko? sitten sähköpostia. Onkohan se tullut perille vai et ole vain ehtinyt mitään vielä vastailla?:)

    VastaaPoista