perjantai 30. elokuuta 2013

Ratsastusta, hyppelöitä ja hauskanpitoa

Maanantaina illalla oltiin talliporukalla läheisessä pikkukaupungissa, jossa järjestettiin Kirmes. Mun on hyvin vaikea kuvailla mikä tapahtuma oikein oli, mutta jotain tivolin ja markkinoiden väliltä. Alue oli aika iso ja ihmisiä todella paljon, kymmeniä erilaisia ruoka- ja juomakojuja, pallonheittopisteitä, monopolia, ammuntaa, voimailupelejä sun muita aktiviteetteja. Alueella oli myös erilaisia huvipuistolaitteita possujunasta ihan vaativimpaankin menoon. Syötiin hyvin  ja pidettiin hauskaa.

Huvivempaimia ja viisovat sormet, jotka kävelivät kuvaan kriittisellä hetkellä

Valkosuklaalla kuorrutettuja tuoreita mansikoita, nam!

Astetta isompi monopoli-peli
Meillähän seisoo tällä hetkellä tallissa hurjat 5 hevosta, joten tallihommia ei ole ihan kamalasti. Näistä 2 on mun ratsastettavia ja joinakin päivinä saatan satunnaisesti pärrätä muillakin. 6-vuotias pikkusievä holstein Landor on vähän tuupattavaa mallia, mutta muuten oikein kiva - ratsastaa saa mutta ruuna kyllä sitten toimiikin. 7-vuotias Lee Pocco on myöskin holsti-ruuna, vaikka pään  kokoa voisi verrata isoon suomenhevoseen. Kuuma, vahva, sählä ja umpivaikea hevonen ratsastaa, oon tyytyväinen jos joskus opin tykkäämään tästä ja löytämään oikeat napit hevosen ratsastamiseen. Tänään se oli ihme kyllä aika kiva, toivottavasti ei huomenna  kahta kauheampi.

LP valmiina lenkille



Keskiviikkona käytiin hyppäämässä L nurmella. Mun pomolla on tallista muutaman kilometrin päässä oma, vanha talli, jossa ei pidä enää hevosia kuin ihan silloin tällöin. Täällä on vaan meidän käytössä oleva, aivan tosi hieno nurmikenttä ja pohja ihan super. Poni oli tuttavalliseen tapaan taas vähän puskettava, mutta loppuun varsinkin sain siitä riittävästi irti ja hyppelöt meni kyllä kokonaisuudessaan tosi kivasti. LP:n hyppäsin eilen kotona vähän vähemmän mallikkaasti, siinä on kyllä niin paljon hevosta ettei mitään. Tällä hetkellä molemmissa nimettömissä on rakot rakkojenkin päällä, selkä ja hartiat sanoo voivoi, muutkin lihakset valittaa, muutama mustelma koristaa käsivarsia ja mitäs vielä. Tänään hyppäsin luottoponi-Landorin uudestaan ja onnistuin tippumaankin kyydistä. Ihan täysin oma vika, mitäs ratsastin niin huonosti. Viimeisen vuoden hyvin vähän ratsastaneelle kropalle viimeinen viikko on ollut kohtuu raaka, ei muuta kuin hammasta purren ja sormet teipattuina seuraavaan päivään.

Tänään olikin muuten pulla-perjantai! Meille tallille tulee joka perjantai leipomon myymäläauto, josta saa ostaa erilaisia leivonnaisia, leipiä, suklaata ym. ym. varsinkin edulliseen hintaan. Mun perjantait on aina pelastettu tän pulla-auton ansiosta ja odotus alkaa olla kova aina kolmen jälkeen (auto tulee klo 15-16). Ne vaan on niin hyviä, ei voi vastustaa kun eivät ole hinnallakaan pilattu!

Nam! Lemppari, ylihyvä-pulla onkin jo kädessä puoliksi syötynä

Keskiviikkona sattui kuvaaja paikalle ja sain päivältä videomateriaaliakin. Älkää järkyttykö liiaksi, näillä mennään vielä tällä hetkellä ja paljon on korjattavaa, mutta toivottavasti suunta on eteenpäin.

 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Hyvinhän se sujuu :) Paras on viimesen videon hyva :DD

    VastaaPoista
  2. Niin munki mielestä menee hienosti:) Ja tuo ketsuppi on kyllä hulppea:P Nyt nakkelin kans lenkille--->:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. F:llä on aina kovasti hauskaa kun joku onnistuu edes joten kuten hyvin :)

      Poista
  3. heeei vautsi kun hienon näköstä :) olispa tosi siistiä jos nyt itekkin pääsisin tämmösiin juttuihin käsiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pääset pääset kun et tingi paikasta ja saat kunnon diilin :) paljonhan täältä jää käteen, vielä kun vaan kerkeis sisäistämään kaiken oppimansa.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista